Maaginen arki

Maaginen arki – julkinen taideteos, Tampereen yliopistollisen sairaalan Silmäkeskuksen Lasten maailma

Kuinka paljon valovoimaa on yli tuhannessa heijastimessa? Miltä tuntuu astua jääkaappiin sisään? Mitä puinen pilvi kantaa sisällään?

Maaginen arki on minun, Liisa Hietasen ja Laura Rytkösen toteuttama teoskokonaisuus. Teokset tehtiin tilaustyönä Tampereen yliopistollisen sairaalan uuden silmäpoliklinikan Lasten maailmaan. Lähdimme mukaan toteuttamaan Lasten maailman teoksia vuonna 2010. Teoskokonaisuus valmistui tammikuussa 2012.

Lasten maailman teokset on toteutettu paikkasidonnaisesti Silmäkeskuksen uudet tilat ja silmäpoliklinikan potilaat huomioon ottaen. Teoskokonaisuus koostuu Iloa ja valoa -kattokruunusta, Maaginen arki –seinäteoksesta ja vuorovaikutteisesta Konehuoneesta. Osa teoksista on haptisia, leikittäviä ja kokeiltavia. Toiset sisältävät runsaasti yksityiskohtia, joita tutkiessa silmät pääsevät töihin. Valoa heijastava teos Lastenmaailman sisäänkäynnin lähellä ohjaa asiakkaat sisään.

Maagisen arjen lähtökohta on jokapäiväisessä elämässä, tuttujen asioiden parissa. Iloa ja valoa –kattokruunuun säihkyy 1327 heijastimen väreissä. Maaginen arki – seinän kuva-aiheet tuovat tuttuun arkeen jotakin yllättävää: jääkaappi aukenee jäävuoresta, pesukone matkustaa aallonharjalla ja kaappikello onkin oikea puu. Konehuone on vuorovaikutteinen leikkiseinäteos, jossa on leluista koostettu muistipeli, liikuteltavia rattaita ja pitkä pujoteltava kiskorata! Annoimme mielikuvituksen lentää, ja loimme maailman, jossa Lasten maailman asiakkailla riittää tutkimista sekä silmillä, että sormilla.

in english

takaisin / back
etusivu / home